Laat je inspireren door onze blog

8/10/2019

Bekentenissen van een zondagskind

Ik ben een zondagskind.
Ik heb alles. 

Ik kus mijn handjes. 

Dit is de schone kant van het verhaal.
En ja heel oprecht, ik kus mijn handjes. 

25/9/2019

“Het Is weer voorbij die mooie zomer….”, hoor ik op de radio.

Elk jaar overvalt het me. Op de meest onverwachte moment ergens na de grote vakantie doorprikt Gerard Cox mijn illusie van zomerse oneindigheid. Ik voel een steek. Nee, ik wil niet.
Maar in deze heb ik niets te willen, realiseer ik mij ook nu weer.
Voorbij is die lichtheid van de zomer. De energie en warmte die vanzelf komt. 
De natuur vraagt van mij een beweging van terugschakelen. 

13/3/2019

Over onprofessionele losers* en ander leuks

“Eén blogbericht om de 2 weken…?” vraagt Elke mij. Ik besloot Kanssa professioneler te willen aanpakken  en vroeg Elke, een wijze madame en specialist in social media, om me te helpen.“Dat moet wel lukken…” antwoord ik overtuigd terwijl we bezig zijn mijn ‘content  plan’ uit te werken. Intussen zijn we 3 weken verder en is er nog altijd geen blogbericht… Mijn normaal onuitputtelijke inspiratiebron lijkt opgedroogd. 
 

 
26/2/2019

Pleidooi voor "gewonigheid"

“Ik pleit voor gewonigheid”, hoor ik Dirk De Wachter op de radio zeggen… “Het moet niet altijd WOW zijn, een weekend thuis vol huishoudelijke taken, daar is niets mis mee” weergalmen zijn woorden nog na in mijn hoofd...
 

 
26/6/2018

SISU, SI, ... wat? De Finse manier om door te zetten.

Finland, gelukkigste land ter wereld
Finland 
scoort hoge toppen in allerlei internationale rankings: het gelukkigste land met het beste onderwijssysteem, het minst corrupte, meest stabiele enmeest progressieve land ter wereld…
 
Finland is een natie van bescheiden, eigenzinnige mensen die een bijzonder fenomeen delen met elkaar : SISU.
 
18/6/2018

Geef jij ook het slechte voorbeeld?


Naar jaarlijkse gewoonte is de maand juni bij mij een zotte maand: mijn pubers hebben examens, mijn klanten willen nog van alles voor de vakantie, er moet nog snel een offerte buiten en mijn boekhouder zit achter mijn veren. Ik zie mijn to do lijst huizenhoog oplopen, in schril contrast met de inkortende beschikbare tijd tot ik in juli op vakantie vertrek. Stress! 
12/6/2018

Flinke meisjes kunnen het zelf?

Vorige week had ik een bende fijn volk aan mijn tuintafel. Mensen die ik gevraagd had om met mij mee na te denken over Kanssa en hoe verder te gaan.

Ik heb mezelf over de schroom moeten zetten om hen dat te dùrven vragen. “Die druk bezette mensen hebben toch wel wat beters te doen dan hun avond te spenderen aan mijn project?” Maar neen dus, ze kwamen. En van de genodigden die niet konden komen die avond, kreeg ik fijne antwoorden.