Over mouwvegers en aandachtshoeren

“Ik zie ze naar onze directeur stappen, de trut. Mijn maag keert al om. Haar verleidingslach om haar mond. Ze schudt nog eens met haar veel te mooi haar. Borst vooruit. Ze staat hem rond haar vinger te draaien en uit te leggen hoe goed ze wel is. Ik hóór niet wat ze zeggen maar ik wéét dat ze mijn job aan het inpalmen is…. ”

De walging stond in zijn ogen toen Martijn me dit vertelde over zijn nieuwe collega. Hij is de zoon van een vriendin, sinds een paar jaar als junior aan de slag is in zijn bedrijf. Ik ken hem als een zeer getalenteerde, zachtaardige en empathische jongeman…

Over mouwvegers en aandachtshoeren

Hebben wij niet allemaal  onze trut of klootzak? 

Mouwvegers en aandachtshoeren rondom ons die ons mateloos irriteren? Waarvan we denken dat ze ons in de weg staan. Meestal spreken we die lelijke woorden niet luidop uit maar denkt een duiveltje in ons hoofd ze wel. Of niet?

Ik schrok van zijn heftigheid. En hoe hem dit verlamde. Alsof alles bij haar ligt en niets bij hem. En ja, soms lígt het ook wel aan de ander of aan een verziekte omgeving. Maar vaak zijn dit soort heftige reacties cadeautjes op je levenspad.  

In dit verhaal wordt Martijn uitgedaagd om zich OOK te tónen. En laat dat nu zijn werkpunt zijn. Die lelijke woorden dienen alleen maar om zichzelf te vertellen dat wat de ander doet niet OK is. Handig. Dan moet hij dat zelf ook niet doen. Dit soort taal zet hem aan om nóg harder in zijn hoekje in de schaduw verder te werken waar niemand ziet hoe goed hij wel is.

Ik probeerde het hem uit te leggen maar hij is nog niet klaar om dit als uitnodiging te zien om naar zichzelf te kijken.

Om zich af te vragen:

  •  waarom raakt die persoon of dat gedrag mij?
  • Hoe kan ik dit omkeren en de negatieve energie in mij omzetten
  • tot iets constructiefs dat MIJ en het algemeen belang vooruit helpt.
  • Geen focus op haar maar op mezelf en waarin ik geloof.
  • Mij wel tonen, op een manier die bij mij past.
  • Niet als mouwveger met veel te mooi haar ;) maar als Martijn. 


START TO… Integer Stoefen

Neen dus, je moet geen aandachtshoer zijn om je te tonen. Ook zonder stoefer of mouwveger te zijn kan je jezelf laten zien op een manier die bij je past.

Kom op 15 november Integer Stoefen! Lees meer en schrijf in

Stop met jezelf onrecht aan te doen door je te verstoppen. Door je prestaties te minimaliseren. De ander als bedreiging te zien.

Ontdek hoe leuk het kan zijn je PR te verzorgen en je marketing te doen op JOUW INTEGERE manier!

Een manier waar ook plaats is voor je twijfels en je onzekerheid. Waarop je niet moet doen alsof je iemand anders bent. 

Mijn ervaring leert dat het vaak slimme, integere, emotioneel intelligente mensen zijn die hier het meest last van hebben. Mensen die veel meer in hun mars hebben dan ze tonen (durven tonen) en inzetten. Ben jij zo iemand? Wees erbij!

Ken jij zulke mensen? Stuur hen dit door.

Iedereen welkom!

Warme groet en tot stoefs?

Geertrui