Wat heeft ze toch mét Finland?

Geertrui woonde en werkte 3 jaar in Finland.
  • Het begon allemaal toen ze 18 was met een jaar als uitwisselingsstudent bij een gastfamilie van ondernemers in de rand van Helsinki. Bewijs hiervan, de klasfoto hieronder... help ;) Rara waar staat ze?
  • Nadien deed ze Pol&Soc aan de universiteit van Gent waar ze met grote onderscheiding afstudeerde met een masterthesis over Finland. 
  • Ze studeerde een jaar aan de economische hogeschool van Turku, de vroegere hoofdstad van Finland waar ze inspiratie opdeed om in Gent  nog een Master of Marketing te doen op deVlerickschool.
  • Ze startte haar loopbaan bij één van 's werelds grootste papierproducenten, uiteraard een Fins bedrijf waar ze een aantal jaar werkte

Geertrui kent Finland in vele gedaanten en vanuit veel perspectieven:

Ze bracht als eenvoudig meisje uit Merelbeke een jaar door bij de Finse equivalent van onze familie Colruyt, zeg maar. Ze keek haar ogen uit, is de familie dankbaar voor de bijzondere ervaring maar heeft er ook eenzame tijden doorgebracht en van binnenuit gevoeld hoe moeilijk het leven is als je echt rijk bent.  

Na deze uitzonderlijke ervaring snakte ze ernaar om het gewone Finland van gewone mensen te leren kennen. Dat is uitermate gelukt tijdens haar jaar in een dorp van 3000 inwoners waar behalve de kapper en de leerkracht iedereen in de papierfabriek werkte. Elke dag vroeg haar minstens één iemand verbijsterd: "Miksi tulit tänne?" (waarom ben jij naar hier gekomen? of vrij vertaald: ge moet  goed zot zijn om hier te komen zitten) 

Finland onder haar vel
Na de papierfabriek, 20 jaar geleden, heeft ze haar Finse link gelost en keerde ze terug naar haar Gent. Ze kreeg er kinderen, gaf ze namen uit het Noorden. Werkte in België als Account Manager, richtte een patiëntenvereniging op en leidde haar Europese koepelvereniging van patiëntenverenigingen.

In de bedrijven waar ze werkte was zij degene die ethische en sociale vragen stelde. in de vzws waar ze werkte werd ze gezien als de zakelijke die zorgde dat er geld binnenkwam. Ze worstelde jaren met de vraag: "ben ik nu een softe pol&soccer of een zakelijke Vlerick madame?"  Intussen is het haar duidelijk dat haar sterkte net ligt in het zowel zakelijk en resultaatgericht zijn, als warm en menselijk. In sociaal ondernemen. In innoveren.  

In 2016 werd het haar tijdens een coachingstraject helder dat die combinatie op en top Fins is en Finland gewoon onder haar vel zit. En toen werd Kanssa geboren, het idee om mensen te begeleiden naar Hun Noorden... bedacht ze stap voor stap wat het nu precies is dat haar zo inspireert en ontstond haar FINspiratie.

Het resultaat zijn haar eigenwijze persoonlijke leiderschapstrajecten die ze vol passie en goesting in de wereld zet, mét en voor wijze mensen!