Essentie en functionaliteit

Deze vaas, ontworpen door Alvar Aalto in de jaren 30 van vorige eeuw, is voor mij de uitdrukking van wat Finland mij leerde over essentie en functionaliteit.
 
Ze is de eenvoud zelve, al bijna 90 jaar een design icoon. En tegelijk zo vreemd van vorm, organisch.
 
Onmogelijk inwisselbaar met welke andere vaas dan ook. Ge├»nspireerd op een GOLF (aalto = golf in het Fins) en op de vorm van een Fins meer.  
 
En vooral: deze vaas is geen one-size-fits-all, ze is niet geschikt voor alle bloemen maar er is geen betere denkbare vaas voor tulpen!

GRATIS online MASTERCLASS "FINspiratie" in je dagelijks leven?

 

Je essentie is hetgeen IN jou zit, vlakbij jou te vinden is. Het is zo evident dat je het vaak zelf niet ziet en je het meestal ook niet bijzonder vindt. Integendeel, soms is het zelfs datgene waar je al je hele leven tegenaan loopt. Het ligt je in de weg, zo vlak voor je voeten. 

Sommige van die zaken zijn ballast, niet functioneel waardoor we de neiging hebben het kind met het badwater weg te gooien. 

Kanssa's FINspiratie daagt je uit er niet langer over te  struikelen maar het van voor je voeten weg te nemen, het te omarmen, om te denken en te zoeken naar manieren om het functioneel in te zetten en het jou te helpen floreren.   

      

Balans M/V

Verantwoordelijkheid

Natuur